Гласувах за достойното бъдеще на София и за отговорното управление на

...
Гласувах за достойното бъдеще на София и за отговорното управление на
Коментари Харесай

Радев: Институциите да направят всичко възможно да се възстанови доверието в изборите и в машините

Гласувах за достойното бъдеще на София и за отговорното ръководство на нашата столица. В днешния ден жителите би трябвало всеобщо да гласуваме, тъй като от всеки нас зависи бъдещето на градовете и страната.

 

Това съобщи президентът Румен Радев, който упражни правото си на глас в Професионалната гимназия по превоз „ Макгахан " в София. Той избра да гласоподава с машина. 


" Днес дефинираме образа на локалната власт. Затова не би трябвало да отменяме фокуса от това ", уточни Радев.

 

" Надявам се, че след тези избори ще се направи изчерпателен разбор. Всички виновни институции би трябвало да направи явен доклад и разбор, с цел да се види къде се скъсаха нещата. Институциите да създадат всичко допустимо да се възвърне доверието в изборите и в машините ", добави той.

По думите му машините са потвърдили своята успеваемост с недействителните бюлетини, както и безобразното попълване на протоколите.

Той съобщи, че явно би трябвало да има промени в изборното законодателство, само че да бъдат ясно фокусирани върху изсветляването на изборния развой.

 

Държавният глава не пожела да разяснява настояването на премиера Николай Денков за освобождение на шефа на ДАНС Пламен Тончев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР